Muzieknieuws

De Jeugd van Tegenwoordig komt met nieuwe single Dat Mag Niet

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd van Tegenwoordig komt met nieuwe single Dat Mag Niet

De Jeugd van Tegenwoordig brengt vandaag opnieuw een kersverse single uit. De hiphopformatie geeft je een lesje moderne mores in Dat Mag Niet. Beluister de nieuwe track hieronder!

Dat Mag Niet is alweer de derde single die Vjèze Fur, WiWa, Faberyayo en Bas Bron uitbrengen in aanloop naar het nieuwe album Moderne Manieren, dat uitkomt op 11 augustus.

Dat Mag Niet

"Tijden veranderen, de wereld draait door, maar dingen die niet mogen, zullen altijd intrigeren", zegt de Jeugd van Tegenwoordig over de nieuwe single in een verklaring. "Vergezel de Jeugd van Tegenwoordig op een safari door Hollandse zeden en moderne moraal."

Bij Dat Mag Niet is ook een meme-video uitgekomen, gemaakt door Marten Mantel. Hoe die eruit ziet en hoe het Dat Mag Niet klinkt, check je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Welkom, bij Moderne Manieren. We zullen ons dit seizoen niet alleen focussen op 'moderne manieren’, maar ook op nieuwe irritatietechnieken", schrijft de Jeugd van Tegenwoordig over hun aankomende plaat. "Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen wij deze uiteenzetten en plaatsen binnen zowel micro- als macroculturele context. Daarbij zullen wij kortstondig inzoomen op een aantal vragen van zowel filosofische als antropologische aard. Wat is de rol van de hedendaagse man in deze tijdgeest en is de term ‘gekke bawler’ nog wel van toepassing op diens capriolen en toespelingen? Moderne Manieren, een educatieve uiteenzetting in de vorm van ritmische poëzie."

Moderne Manieren Tour

Rond de release van de nieuwe plaat gaat De Jeugd ook weer op tour. Zo staat de rapgroep in augustus voor de zevende keer op Lowlands, en zijn er in het najaar optredens in onder andere 013, AFAS Live en Ahoy.

De Jeugd van Tegenwoordig in de NPO Radio 2 Top 2000

De Jeugd van Tegenwoordig is in 2022 twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. Watskeburt?! staat op plek 1244, Sterrenstof op 160.

Ster advertentie
Ster advertentie