Muzieknieuws

U2 schiet videoclip in aanloop naar concertreeks in Las Vegas

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. U2 schiet videoclip in aanloop naar concertreeks in Las Vegas

De mannen van U2 hebben dit weekend een videoclip opgenomen in Las Vegas voor het nieuwe nummer Atomic City. Dit was de eerste keer dat Larry Mullen Jr. weer achter de drumvellen kroop sinds zijn recente operatie.

De Ierse rockband speelde het liedje Atomic City afgelopen weekend vier keer vanaf een nagebouwd podium op een vrachtwagentrailer in de Amerikaanse gokstad. Er zouden 250 figuranten in de videoclip te vinden zijn. In beelden die fans van de videostoot gemaakt hebben, is ook Larry Mullen Jr. te zien. “We hebben dit nummer met zijn vieren opgenomen”, vertelt Bono tussen de opnames door aan de aanwezigen. “Helaas gaat Larry er niet bij zijn in de Sphere”, vervolgt de zanger, doelend op de aankomende reeks Las Vegas-shows.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Throwback naar 1987

Na verwachting verschijnt de voltooide videoclip van Atomic City op vrijdag 29 september, de dag dat U2 zijn residency begint in Las Vegas. Bij deze uitgebreide concertreeks wordt Larry Mullen Jr. vervangen door de Nederlandse drummer Bram van den Berg van Krezip. Atomic City is een bijnaam voor Las Vegas die dateert uit de jaren ’40. Tussen de opnames voor Atomic City door, zong U2 ook nog I Still Haven’t Found What I’m Looking For, waarvan de videoclip uit 1987 ook in Las Vegas werd opgenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie