Programma

Ruud belt Bono

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud belt Bono

U2 brengt de nieuwe single 'You're The Best Thing About Me' uit en Ruud belt met niemand minder dan Bono!

Voorproefje

Vorige week kregen we van U2 al een voorproefje met de albumtrack 'The Blackout'. Nu, een week later, krijgen we dan ook de nieuwe single te horen. Het nummer heet 'You're The Best Thing About Me'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bellen met Bono

Ruud de Wild belt tijdens de uitzending met Bono, want waar gaat de nieuwe single en het album eigenlijk over? "Het zit vol met uitdagende vreugde," zegt Bono. Het album heeft wel een serieuze insteek. "We hebben dit album geschreven met de insteek: wat als het de laatste is... Het zijn brieven aan de mensen waar ik van hou. Mijn vrouw, dochters, zonen en het publiek." 'You're The Best Thing About Me' gaat over de vrouw van Bono. Hij vertelt: "In U2 zitten is een beetje als een onderdeel van een voetbalteam zijn. Mensen houden van je of ze haten je, maar iedereen houdt wel van mijn vrouw. Zij is het beste deel van mij."

Luister het gesprek hieronder

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Op 7 september gaat U2 het nummer voor het eerst live spelen bij The Tonight Show gepresenteerd door Jimmy Fallon

Songs Of Experience

U2 is nog volop bezig met de The Joshua Tree Tour, maar de opvolger van Songs Of Innocence komt er aan. Het nieuwe album zal Songs Of Experience gaan heten. De nummers focussen zich vooral op de relaties die Bono heeft met vrienden, familie en fans. Beide albums halen inspiratie uit een gedichtenbundel van de 18e eeuwse William Blake.

De foto

Bij de nieuwe single komt ook een foto. Deze is gemaakt door de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. De vrouw die staat afgebeeld is de dochter van U2's gitarist The Edge.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie