Programma

U2 zingt 'Ordinary Love' unplugged

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 zingt 'Ordinary Love' unplugged

Op het dak, met op de achtergrond de Braziliaanse stad São Paulo, speelt U2 een prachtige versie van 'Ordinary Love'. Als extraatje vertellen ze ook nog iets over hun nieuwe album.

Context

Een jaar lang is het nieuwe album Songs Of Experience al klaar, maar toch brengen ze het nog niet uit. Het heeft allemaal te maken met de politiek. "Er was van alles gaande", vertelt Bono. "Van Brexit tot Trump. We wilden gewoon weten in welke context onze nummers naar buiten worden gebracht en dat is voor ons nu duidelijk."

Is het nodig

"Je vraagt je op een gegeven moment ook af of mensen nog wel een U2-album nodig hebben", zegt de zanger. "Er zijn er al zó veel, maar het voelt toch goed om er nog een te maken. Met dit album willen we de fysieke en emotionele afstand met het publiek verkleinen. Je zult zien dat de nummers daarom brieven zijn aan fans, familie en Amerika in het algemeen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vinyl

Het allerliefste wil U2 dat fans hun muziek op vinyl luisteren. "Mensen moeten er dan daadwerkelijk de moeite voor doen. Van de plaat op de langplaatspeler leggen tot de naald er op zetten", zegt Bono. Adam Clayton, bassist van de band, stemt daar mee in. "Het is natuurlijk ook geweldig om mensen met jouw plaat over straat te zien lopen."

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie