Muzieknieuws

Dolly Partons hit 9 to 5 krijgt een nieuw jasje met Kelly Clarkson

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Partons hit 9 to 5 krijgt een nieuw jasje met Kelly Clarkson

Na 42 jaar krijgt de Dolly Parton hit 9 to 5 een nieuw jasje. Samen met Kelly Clarkson is Parton de studio ingedoken voor deze nieuwe versie. Het duet is ontstaan voor de aankomende documentaire Still Working 9 to 5 die in première gaat in maart.

In de documentaire blikken actrices en andere vrouwelijke medewerkers terug op het maken van de film 9 to 5. Parton speelde zelf een grote rol in de film uit 1980, die laat zien hoe vrouwen in de zakelijke wereld behandeld worden. Het is een film waarin een serieus statement gemaakt wordt met een humoristisch randje.

De regisseur van de documentaire wilde eerst vragen of Parton een nieuw nummer wilde maken, maar stelde een nieuwe duetversie van 9 to 5 voor, die de singer-songwriter direct omarmde. Parton en Clarkson hebben het nummer in november en december opgenomen.

9 to 5 melancholisch

De nieuwe versie van Parton en Clarkson heeft een hele andere klank gekregen, legt een van de regisseurs uit: "Het origineel is meer upbeat en klinkt hoopvol. Deze versie is juist melancholisch, omdat er 42 jaar na de release van dit nummer nog steeds vrouwen zijn die strijden voor gelijke behandeling op de werkvloer."

Voor Still Working 9 to 5 worden acht nummers van Dolly Parton gebruikt.

Luister hieronder naar de originele versie van 9 to 5:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dolly Parton in de NPO Radio 2 Top 2000

Dolly Parton heeft in 2021 vijf noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hit 9 to 5 staat op plek 877 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie