Muzieknieuws

George Ezra kondigt show aan in Ziggo Dome

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. George Ezra kondigt show aan in Ziggo Dome

Een hitsensatie is George Ezra inmiddels wel te noemen. Op 1 maart 2023 staat hij met zijn grootste show ooit in Nederland in Ziggo Dome, Amsterdam.

George Ezra is inmiddels niet weg te denken van de radio. Na grote hits als Shotgun, Budapest en Paradise scoort de Britse zanger een TopSong met Green Green Grass. Het nummer verschijnt op het derde album van George Ezra, Gold Rush Kid, dat op 10 juni uitkomt. Het album bevat twaalf nummers die volgens Ezra een perfecte weerspiegeling zijn van zijn karakter. Ook voorganger Anyone For You (Tiger Lily) werd eerder uitgeroepen tot TopSong. Wie al deze hits live wil meeblèren, moet op 1 maart 2023 in de Ziggo Dome zijn.

Green Green Grass

Hoewel Green Green Grass redelijk luchtig klinkt, kreeg Ezra de inspiratie voor het nummer tijdens een gebeurtenis die normaal gesproken juist zwaarmoedig is. "Ik was in 2018 tijdens de Kerst met mijn twee beste vrienden op vakantie op Saint Lucia", vertelt de songwriter. "En we hoorden de klanken van muziek, een paar straten van de zee. Daar was een enorm straatfeest aan de gang, met drie geluidsinstallaties, mensen die buiten aan het koken waren. Ik vroeg aan een vrouw wat er aan de hand was, en ze vertelde me dat het de uitvaart van drie mensen was. Ze waren drie levens aan het vieren! Ik dacht: dit is niet hoe we dat thuis doen. En het was prachtig."

Daarom is de single volgens Ezra een vrolijk nummer over hoe je er het beste van moet maken, zelfs wanneer het voelt alsof er de vreselijkste dingen gebeuren. Dat blijkt ook uit de tekst van het refrein: "Green green grass, blue blue sky, you'd better throw a party on the day that I die."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie