Muzieknieuws

The Weeknd brengt aanstaande vrijdag zijn nieuwe album uit

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Weeknd brengt aanstaande vrijdag zijn nieuwe album uit

The Weeknd heeft de release van zijn nieuwe album aangekondigd. En we hoeven er niet lang op te wachten: Dawn FM verschijnt aanstaande vrijdag al.

Via een trailer op zijn social mediakanalen kondigde Abel Makkonen Tesfaye, zoals The Weeknd echt heet, de release van Dawn FM aan. Op het album, dat op vrijdag 7 januari verschijnt, werkt de Canadese zanger samen met grote namen als Quincy Jones, Lil Wayne en Tyler, the Creator. Een andere opvallende naam die opduikt in de lijst met samenwerkingen is die van Jim Carrey.

In het filmpje waarmee de zanger het nieuws aankondigt zie je The Weeknd transformeren in een oudere versie van hemzelf. De artiest rijdt met een auto een buitenaardse omgeving binnen waar hij felle lichten en veel mensen ziet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dawn FM

Dawn FM is het vijfde studioalbum dat de R&B-zanger uitbrengt, en de opvolger van het in 2020 verschenen After Hours. Dit album ken je waarschijnlijk van Blinding Lights, Save Your Tears en In Your Eyes. De drie singles wisten allen dit jaar een plekje te bemachtigen in de NPO Radio 2 Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Weeknd in de NPO Radio 2 Top 2000

Blinding Lights is met nummer 156 de hoogste notering van de zanger in de NPO Radio 2 Top 2000. Wil je meer weten over de nummers van de artiest in de lijst der lijsten? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie