Muzieknieuws

Roger Waters brengt nieuwe versie van Pink Floyd-nummer Time uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roger Waters brengt nieuwe versie van Pink Floyd-nummer Time uit

Roger Waters heeft een nieuwe versie van Pink Floyd-klassieker Time uitgebracht. Het nummer is onderdeel van zijn heropname van het album The Dark Side of the Moon.

De 79-jarige Waters kondigde eerder dit jaar aan dat hij een volledig nieuwe versie van Pink Floyds bekendste album The Dark Side of the Moon uit gaat brengen. Naast Waters zijn er geen leden van Pink Floyd betrokken bij de heropname, die de titel The Dark Side of the Moon Redux heeft meegekregen.

Na zijn herinterpretatie van Money brengt Waters nu ook een nieuwe versie van Time uit. Op die versie is te horen hoe de bassist een paar registers lager is gaan zingen in een tragere, meer uitgeklede versie van het legendarische nummer.

Beluister Waters' nieuwe versie van Time hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Controverse

De reacties op Waters' beslissing om The Dark Side of the Moon is niet overal even positief ontvangen. En dat is niet de eerste keer dat het voormalige Pink Floyd-lid recentelijk controversieel in het nieuws is geweest.

Waters deed tamelijk bizarre uitspraken over de oorlog in Oekraïne, waarna hij het verweet kreeg pro-Poetin te zijn. Daarnaast werd hij, onder andere door zijn voormalige Pink Floyd-collega David Gilmour, beticht van antisemitisme. Dat leidde er onder andere toe dat de gemeente Frankfurt probeerde zijn optreden van dit jaar te verbieden.

Na een rechtszaak kreeg Waters toch toestemming om te spelen in de Duitse stad, al demonstreerden honderden mensen buiten de concertzaal tegen de muzikant, naar aanleiding van zijn antisemitische uitspraken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Time in de NPO Radio 2 Top 2000

Time is een van de 12 noteringen voor Pink Floyd in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 345 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie