Muzieknieuws

John Fogerty speelt CCR's Lookin' Out My Back Door op speelgoedinstrumenten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. John Fogerty speelt CCR's Lookin' Out My Back Door op speelgoedinstrumenten

In het programma van Jimmy Fallon heeft John Fogerty een bijzondere live-uitvoering van de Creedence Clearwater Revival-klassieker Lookin' Out My Back Door gespeeld. De Amerikaan bracht het nummer, samen met The Roots, ten gehore op speelgoedinstrumenten.

John Fogerty bracht een bezoek aan The Late Show Starring Jimmy Fallon ter ere van zijn aankomende Celebration Tour, waarmee hij onder andere op 9 juni op het Holland International Blues Festival in Grolloo speelt. Tijdens die tour blikt Fogerty terug op zijn carrière, met onder andere de successen die hij met Creedence Clearwater Revival behaalde.

Eén van de hits die Fogerty als frontman van CCR scoorde was Lookin' Out My Back Door, het nummer dat hij in 1970 voor zijn driejarige zoon schreef. Wat dat betreft is de uitvoering die hij tijdens The Late Show gaf bijzonder passend: de Amerikaan speelde het nummer samen met The Roots op speelgoedinstrumenten. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Creedence Clearwater Revival in de NPO Radio 2 Top 2000

Creedence Clearwater Revival heeft slechts vijf jaar bestaan, maar in die tijd heeft de band dertien tracks voor in de NPO Radio 2 Top 2000 afgeleverd. In 2022 is de hoogste notering voor Have You Ever Seen The Rain op plek 113.

Ster advertentie
Ster advertentie