Muzieknieuws

Floor Jansen speelt in voorprogramma Metallica in Johan Cruijff ArenA

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen speelt in voorprogramma Metallica in Johan Cruijff ArenA

Floor Jansen staat op zaterdag 29 april in het voorprogramma van Metallica bij hun optreden in de Johan Cruijff ArenA. De Nederlandse zangeres vervangt Five Finger Death Punch.

Omdat de Amerikaanse metalband Five Finger Death Punch vanwege onvoorziene omstandigheden zaterdag niet op het podium in Amsterdam kan staan, mag Floor Jansen optreden in het voorprogramma van Metallica. "Het is een enorme eer", vertelt de Nightwish-zangeres. "Ik kan niet wachten om mijn muziek met de fans te delen en Metallica te zien optreden."

Naast haar werk met Nightwish is Floor Jansen ook actief als solozangeres, wat haar al de hit Fire opleverde. Dat nummer is deze week op plek 296 te horen in De Koninklijke 500 op NPO Radio 2. Ze rondde onlangs een uitverkochte clubtour ter ondersteuning van haar solodebuut Paragon af, die nu een onverwacht staartje krijgt in de Johan Cruijff ArenA.

M72 World Tour

Metallica trapt op Koningsdag hun M72 World Tour af, die vernoemd is naar hun onlangs verschenen elfde album 72 Seasons. De Amerikaanse metalgiganten pakken het tijdens deze concertreeks anders aan, door in iedere stad twee optredens met verschillende setlists én verschillende voorprogramma's te spelen.

Op donderdag 27 april geeft de band het eerste concert, ondersteund door Architects en Mammoth WVH. Het tweede Amsterdamse optreden vindt plaats op zaterdag 29 april, met Floor Jansen en Ice Nine Kills in het voorprogramma.

Wanneer wordt De Koninklijke 500 uitgezonden?

De Koninklijke 500 wordt uitgezonden op NPO Radio 2 van:

Maandag 24 april t/m donderdag 27 april van 09.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 28 april van 09.00 tot 18.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie