Muzieknieuws

Claude kondigt eerste clubtour aan: 'Insane toch?'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Claude kondigt eerste clubtour aan: 'Insane toch?'

Rijzende ster Claude kan een nieuwe mijlpaal noteren. De 20-jarige zanger gaat in 2024 namelijk voor het eerst op clubtour door Nederland. Dat laat hij weten via Instagram.

"Ik kan het zelf nog niet helemaal geloven, maar ik mag mijn eerste EIGEN clubtour aankondigen", schrijft Claude onder de aankondiging van zijn tour. "Insane toch?"

Je m'appelle Claude

Op 30 maart trapt Claude zijn Je m'appelle Claude-clubtour af in 013 Poppodium, Tilburg. Fans kunnen in de weken daarop de artiest ook bewonderen in Amsterdam, Groningen, Arnhem, Utrecht en Hoorn. Wie in het voorprogramma staat, is nog een verrassing. Maar Suzan & Freek hebben zich in ieder geval al kandidaat gesteld: "Zoek je nog een voorprogramma?", reageert het duo op de aankondiging.

De kaartverkoop voor de clubtour begint aanstaande vrijdag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Claude’s snelle rise to fame

In 2022 breekt Claude uit het niks door met Ladada (Mon dernier mot), dat maar liefst zes weken op 1 staat in de Top 40. Met zijn tweede single Layla bewijst de zanger dat hij zeker geen eendagsvlieg is. Maar zijn reputatie als hitmachine bevestigt hij pas echt door zijn samenwerking met Suzan en Freek. Uit die samenwerking volgt het gevoelige Vas-y (Ga Maar). Claude legt hiervoor het fundament, het is namelijk het eerste couplet dat hij ooit schrijft.

Ster advertentie
Ster advertentie