Muzieknieuws

Paul McCartney bespreekt songteksten in nieuwe podcastreeks

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney bespreekt songteksten in nieuwe podcastreeks

Paul McCartney brengt dit najaar een nieuwe podcastreeks uit. In de afleveringen bespreekt de legendarische muzikant de teksten die hij voor The Beatles, Wings en zijn solowerk schreef.

De 81-jarige bassist vertelt in McCartney: A Life in Lyrics de verhalen achter zijn bekendste songteksten. Daarbij gaat hij in op teksten van Beatles-nummers als Eleanor Rigby en Let It Be, maar ook over de Wings-klassieker Live and Let Die.

In de twaalfdelige reeks spreekt McCartney met de Ierse dichter Paul Muldoon, die de Pulitzer Prize voor de poëzie heeft gewonnen. De eerste aflevering van McCartney: A Life in Lyrics is op 20 september via de bekende podcastplatformen te beluisteren.

The Lyrics: 1956 to the Present

In 2021 bracht McCartney het boek The Lyrics: 1956 to the Present uit, ook in samenwerking met Paul Muldoon. Het boek bevatte transcripties van de gesprekken die McCartney met de dichter had over de teksten van 154 van zijn nummers.

Ook naar aanleiding van dat boek verscheen een door de BBC gemaakte podcast, Paul McCartney: Inside the Songs, waarin enkele hoofdstukken door de ex-Beatle werden voorgelezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul McCartney in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Paul McCartney 35 keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden: 31 keer met The Beatles en 4 keer met nummers van Wings. McCartneys hoogste notering is voor Let It Be op plek 85.

Ster advertentie
Ster advertentie