Muzieknieuws

Rage Against The Machine treedt niet meer live op

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rage Against The Machine treedt niet meer live op


Verdrietig nieuws voor fans van Rage Against The Machine. Drummer Brad Wilk kondigt op Instagram namelijk aan dat de band "niet meer zal toeren of live zal optreden".

De band annuleerde in 2022 al hun tourdata in Noord-Amerika nadat Zach de la Rocha een serieuze blessure opliep. De frontman blesseerde zijn achillespees tijdens een concert in Chicago. De la Roche speelde nog zeventien shows zittend op het podium, voordat de band uiteindelijk hun Britse en Europese shows voor de rest van het jaar annuleerde. En niet veel later volgde dus ook de geplande Noord-Amerikaanse etappe van de Public Service Announcement-tour in '23.

'Ik zou willen dat het zo was'

"Ik weet dat veel mensen wachten tot we nieuwe tourdata aankondigen voor alle geannuleerde RATM-shows", schrijft Wilk. "Dus hoewel er enige communicatie is geweest dat dit in de toekomst zou kunnen gebeuren... wil ik je laten weten dat RATM (Tim, Zack, Tom en ik) niet meer zal toeren of live optreden."

Wilk sluit zijn statement af met een verontschuldiging: "Het spijt me voor degenen onder jullie die erop hebben gewacht dat dit zou gebeuren. Ik zou echt willen dat het zo was...", schrijft hij. In het bijschrift dankt hij de fans van de band: "Vanuit het diepst van mijn hart... Bedankt aan iedereen die ons ooit heeft gesteund."

Zowel op de officiële pagina van Rage Against The Machine als op de accounts van andere individuele leden blijft een verklaring of een reactie uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rage Against The Machine in de NPO Radio 2 Top 2000

Killing In The Name van Rage Against The Machine is een vaste waarde in de bovenste regionen van de NPO Radio 2 Top 2000. In 2023 staat het nummer op plek 34 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie