Muzieknieuws

New Order kondigt optreden in Ziggo Dome aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. New Order kondigt optreden in Ziggo Dome aan

New Order geeft in september een optreden in de Ziggo Dome. Het is het eerste optreden van de band sinds 2019.

De Britse groep geeft op zaterdag 23 september een optreden in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor het concert van New Order begint vrijdag om 10.30 uur. Het is het eerste optreden op Nederlandse bodem voor de groep sinds oktober 2019, toen stond New Order in AFAS Live.

Uit de as van Joy Division

Joy Division ontstond in de vroege jaren 80. De leden van de groep waren oorspronkelijk actief in de legendarische post-punkformatie Joy Division, totdat frontman Ian Curtis in mei 1980 een eind aan zijn leven maakte. Bandleden Peter Hook, Stephen Morris en Bernard Sumner richtten vervolgens New Order op.

De formatie borduurde in eerste instantie door op de post-punk van Joy Division, maar vermengde meer en meer elektronica- en popgeluiden in hun nummers. 1983 was uiteindelijk een belangrijk jaar voor de formatie: toen scoorde de groep een gigantische hit met Blue Monday én verscheen het album Power, Corruption & Lies, een van de meest geliefde platen uit het New Order-oeuvre.

Het meest recente album van New Order is Music Complete uit 2015. Daarop werkte de groep samen met gastartiesten als Iggy Pop en The Killers-frontman Brandon Flowers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

New Order in de NPO Radio 2 Top 2000

Blue Monday is de enige notering voor New Order in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 448 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie