Muzieknieuws

Leden van Nirvana, Pearl Jam en Soungarden vormen supergroep 3rd Secret

foto: Mike Hipple
  1. Nieuwschevron right
  2. Leden van Nirvana, Pearl Jam en Soungarden vormen supergroep 3rd Secret

Nirvana-bassist Krist Novoselic, Soundgarden-gitarist Kim Thayil en Pearl Jam-drummer Matt Cameron hebben de handen ineengeslagen. Ze vormen de supergroep 3rd Secret en hebben meteen hun debuutalbum uitgebracht.

Novoselic plaatste in februari al een cryptische tweet over het nieuwe project, waarin hij zei druk bezig te zijn met de opnames van een nieuw album. Hij sloot zijn tweet, die hij later weer verwijderde, af met de woorden: "Maar het is een geheim, dus vertel het aan niemand."

Die tweet blijkt nu te gaan over de titelloze debuutplaat van 3rd Secret, de supergroep die de bassist van Nirvana vormt met andere grunge-iconen uit Seattle als Kim Thayil (Soundgarden) en Matt Cameron (Pearl Jam). De rest van de band bestaat uit gitarist Jon Dupree en zangeressen Jillian Raye en Jennifer Johnson.

De nieuwe formatie laat er geen gras over groeien: naast het aankondigen van de samenwerking heeft 3rd Secret ook meteen het eerste album uitgebracht. Beluister de plaat hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Digitale release

Het album van 3rd Secret, dat in eigen beheer is uitgebracht, is vooralsnog alleen digitaal te beluisteren. Het is op dit moment nog onduidelijk of het debuut van 3rd Secret ook een fysieke release krijgt.

Ster advertentie
Ster advertentie