Muzieknieuws

Iron Maiden kondigt optreden in Ziggo Dome aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Iron Maiden kondigt optreden in Ziggo Dome aan

De Britse heavy metalgigant Iron Maiden geeft in de zomer van 2023 een optreden in de Ziggo Dome. Tijdens de show, die onderdeel is van de zojuist aangekondigde The Future Past-tour, belooft de groep een combinatie van nieuw werk en songs uit de jaren 80.

Iron Maiden staat op dinsdag 11 juli op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Het is een vlotte terugkeer voor de Engelse succesformatie, die in juni nog een optreden gaf in de GelreDome. De voorverkoop van het concert begint op donderdag 13 oktober.

The Future Past

Steve Harris, bassist en oprichter van Iron Maiden, legt uit dat de setlists op de The Future Past-tournee een combinatie zullen worden van werk van het in 2021 verschenen album Senjutsu, afgewisseld met klassiek werk van de Britse band, met een speciale focus op het album Somewhere in Time.

"Dat album is nog geen onderdeel geweest van de verschillende retrospectieve tours die we de afgelopen jaren gespeeld hebben", vertelt Harris. Zo richtte Iron Maiden zich in de afgelopen jaren tijdens hun tours op het werk van klassieke albums als Powerslave en Seventh Son of a Seventh Son, maar kreeg Somewhere in Time, de plaat die de band in 1986 uitbracht, nooit zo'n behandeling. "Die tours waren grotendeels gebaseerd op concertregistraties die we in de jaren 80 hebben uitgebracht, maar de tour rond Somewhere in Time is destijds nooit gefilmd - geef de schuld maar aan onze manager!", vervolgt Harris.

"We hebben door de jaren heen veel verzoekjes van fans gekregen om nummers van dat album te spelen, en dat gaan we nu eindelijk doen. Plus nog wat andere nummers waarvan we weten dat jullie ze leuk vinden", legt de bassist uit.

Iron Maiden in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Iron Maiden vier keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Wasted Years, een nieuwe binnenkomer op plek 662, is afkomstig van het album Somewhere in Time.

Ster advertentie
Ster advertentie