Muzieknieuws

Luister hier naar het nieuwe album Saviors van Green Day

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister hier naar het nieuwe album Saviors van Green Day

Bijna 4 jaar na hun laatste studio-LP - Father Of All Motherfuckers uit 2020 - is Green Day terug met een gloednieuwe plaat, Saviors. Het hele album beluister je hieronder.

Het is het 14e studioalbum van de band en bestaat uit 15 nummers. “It’s raw and emotional. Funny and disturbing. It’s a laugh at the pain, weep in the happiness kind of record”, aldus de band over het album op Instagram.

Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bobby Sox

Green Day deelt vandaag ook een videoclip voor hun nieuwe single Bobby Sox, een nummer over genderfluïditeit. In een gesprek met de LA Times vertelt Armstrong dat hij het nummer speelde voor een vriend van hem. "En het bracht tranen in zijn ogen toen hij het tweede couplet hoorde", vertelt Armstrong. "Tegenwoordig is het gebruikelijker dat kinderen LGBTQ zijn. En er is meer steun. Maar voor ons, vroeger - vervolgt de inmiddels 51-jarige zanger - was dat het begin van de tijd dat mensen dat soort dingen openlijk konden zeggen."

Hieronder check je de gloednieuwe clip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Green Day in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Green Day 10 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering van de band gaat naar Boulevard Of Broken Dreams, die vind je terug op plek 267.

Ster advertentie
Ster advertentie