Muzieknieuws

Guns N' Roses-bassist Duff McKagan kondigt soloplaat met fraaie gastenlijst aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Guns N' Roses-bassist Duff McKagan kondigt soloplaat met fraaie gastenlijst aan

Guns N' Roses-bassist Duff McKagan heeft zijn derde soloplaat Lighthouse aangekondigd. Op het album, dat in het najaar verschijnt, werkt hij samen met een drietal grote namen.

Duff McKagan brengt op 20 oktober zijn derde soloalbum Lighthouse uit. De bassist van Guns N' Roses, die zich in 2016 weer bij de band voegde, werkt op de plaat samen met gastartiesten Iggy Pop, Slash en Alice in Chains-gitarist Jerry Cantrell.

Over de release van Lighthouse (vuurtoren) vertelt McKagan: "Vind een vuurtoren. Ik heb er een, in de duisternis is het een baken van zorg, liefde en gelach. Wil jij mijn vuurtoren zijn, geef me licht en breng me thuis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast zijn bekendste werk met Guns N' Roses - hij speelde alleen niet op het in 2008 verschenen Chinese Democracy - heeft McKagan niet bepaald stilgezeten. Zo maakte hij met oud-collega's Slash en Matt Sorum en Stone Temple Pilots-frontman Scott Weiland deel uit van supergroep Velvet Revolver.

Daarnaast bracht McKagan twee eerdere soloplaten uit, Believe in Me (1993) en Tenderness (2019). Ook was hij actief als frontman van punkband Loaded en speelde hij als gastartiest op platen van onder anderen Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Macy Gray en Mark Lanegan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duff McKagan in De Gouden Snaar

Emmely de Wilt brengt in De Gouden Snaar een ode aan de beste bassisten uit de pophistorie. In november stond Duff McKagan centraal, klik hier om het eerbetoon te bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie