Nieuws
KRO-NCRV

De Gouden Snaar: Hoe 'Duff' McKagan van een punkrocker een wereldster werd

foto: Flickrfoto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Snaar: Hoe 'Duff' McKagan van een punkrocker een wereldster werd

Afgelopen week is Het Oor Wil Ook Wat wederom de muzikale catacomben ingedoken om te speuren naar de crème de la crème op het gebied van bassisten. Deze week kwamen ze uit bij Michael Andrew "Duff" McKagan, die natuurlijk niet mag ontbreken in De Gouden Snaar!

Deze keer de boomlange, slanke, blonde Michael Andrew oftewel 'Duff' McKagan. De punkrocker uit Seattle die in het midden van de jaren '80 naar Hollywood verhuisde, zich bij Guns N' Roses voegde en een ster werd. Duff heeft een gigantisch cv, zo speelde hij in verschillende grote bands, maar wij kennen hem vooral als de bassist van Guns N' Roses.

Hoe het begon

Even terug naar het jaar 1983. Dat jaar reageerde Duff op een advertentie in een bassisten magazine. Hij reageert en ontmoet gitarist Slash en drummer Steven Adler. Ze vormen na een tijdje de band Road Crew, maar het ontbreekt alleen nog aan een goede zanger voor de leadvocals. Uiteindelijk komen ze Axl Rose tegen en hij wordt aan de band toegevoegd. Probleem opgelost.

Optredens

Het karakter van Duff valt op tijdens optredens van Guns N' Roses. Je kunt namelijk niet om hem en zijn blonde lokken heen. Hoewel het soms moeilijk te horen is met het vocale geweld van Axl Rose en de gitaren van Slash, voegen zijn baslijntjes echt wat toe. Hij weet namelijk spanning op te bouwen in nummers. Wat hij daarnaast zelf mooi vindt aan de bass is om niet alleen een heel vast ritme te spelen, maar om ook stiltes te laten waar nodig is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duff McKagan, woont nu weer terug in zijn geliefde geboortestad Seattle. Waar hij met zijn derde vrouw Susan een heel fijn leven en twee dochters deelt. En wij delen de liefde voor zijn basspel. Genoeg reden dus om hem een plaats te geven in de lijst van De Gouden Snaar, welkom Duff McKagan.

Benieuwd naar het hele fragment van De Gouden Snaar? Beluister hem hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie