Muzieknieuws

Adele kondigt nieuw album 30 aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Adele kondigt nieuw album 30 aan

Adele heeft eindelijk de titel en releasedatum van haar nieuwe album aangekondigd. 30, de opvolger van het in 2015 verschenen 25, verschijnt in november.

De Britse zangeres kondigt de release van het album aan via een post op Instagram. Zoals verwacht, de zangeres gebruikt steevast getallen als titels, zal de plaat 30 gaan heten. Het album verschijnt op 19 november. Dat is eerder dan verwacht: volgens geruchten zou Adele de plaat op 10 december uit gaan brengen.

"Ik was niet in de buurt van waar ik hoopte te zijn, toen ik hier drie jaar geleden aan begon", schrijft Adele over het nieuwe album. "Het tegenovergestelde zelfs. Ik heb altijd vertrouwd op routine en vastigheid om me veilig te voelen. En daar ging ik, ik gooide mezelf moedwillig in een doolhof vol chaos en innerlijke onrust!"

De zangeres geeft aan dat ze na een tumultueuze periode eindelijk de rust gevonden heeft in haar leven, en dat ze daarom klaar is om 30 eindelijk uit te brengen. Ze omschrijft het nieuwe album als haar steun en toeverlaat tijdens een moeilijke periode, als "de vriend die langskwam met een fles wijn en een afhaalmaaltijd om me op te vrolijken".

Easy On Me

Adele maakte vorige week al bekend dat ze op 15 oktober de eerste single van haar aankomende vierde album uit zou brengen. Die track heet Easy On Me. Het is de eerste single van Adele sinds november 2016, toen de zangeres Water Under the Bridge, afkomstig van 25, uitbracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billboards

De afgelopen weken waren over de gehele wereld al billboards te zien met 30 erop, al ontbrak de naam van Adele daarbij. Fans van de zangeres speculeerden wel al dat het om een campagne voor haar nieuwe album zou gaan, en met de aankondiging van vandaag lijken zij gelijk te hebben gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele in de NPO Radio 2 Top 2000

De zangeres was in 2020 met maar liefst 14 nummers vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Someone Like You, dat op plek 147 stond.

Ster advertentie
Ster advertentie