Muzieknieuws

Bruce Springsteen-hit I’m On Fire gecoverd door The Killers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen-hit I’m On Fire gecoverd door The Killers

Een popfestival in New Jersey stond verleden weekend in vuur en vlam. Figuurlijk dan, want The Killers vertolkten daar een wel hele zwoele cover van het Bruce Springsteen-nummer I’m On Fire.

De rockband uit Las Vegas is helemaal naar de andere kant van het land afgereisd om te komen optreden op het Sea.Hear.Now Festival in Asbury Park in de staat New Jersey. Heilige grond voor fans van Bruce Springsteen, want daar komt The Boss namelijk vandaan. Killers-zanger Brandon Flowers is zelf ook een grote Springsteen-fan, dus hij maakt van de gelegenheid gebruik om het nummer I’m On Fire te vertolken.

Typisch Bruce

Deze akoestische uitvoering van de Spingsteen-klassieker volgt direct na het Killers-nummer A Dustland Fairytale; een vijftien jaar oud liedje dat in 2021 opnieuw werd uitgebracht met gastvocalen van The Boss. Helaas is Bruce zelf dit weekend niet thuis, anders had hij ongetwijfeld met Flowers en co meegezongen. Dat heeft hij immers verschillende malen eerder gedaan. Zo hebben ze Badlands en Born To Run eerder samen gezongen. Toen Springsteen in 2009 de headliner van Pinkpop was, zong Flowers mee op Thunder Road.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alleen in Nederland op nummer 1

Het nummer I’m On Fire is afkomstig van het album Born In The U.S.A. uit 1984. Gek genoeg is het liedje in de VS nooit een hit geweest, maar in Nederland wel. Sterker nog, Nederland is het enige land ter wereld waar I’m On Fire de eerste plek van de hitlijsten bereikte. Daarmee is het tevens de grootste hit voor Springsteen in ons land. Dat lijkt de Amerikaanse platenfirma van Springsteen te zijn ontgaan, want telkens wanneer er een Greatest Hits-cd van de zanger verschijnt, ontbreekt I’m On Fire — zijn greatest hit!

Ster advertentie
Ster advertentie