Programma

Bruce Springsteen en Manchester klinken door in nieuwe album The Killers

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen en Manchester klinken door in nieuwe album The Killers

Op het nieuwe album van The Killers heeft de band het geluid gevangen van Bruce Springsteen en Manchester. Dat vertelt frontman Brandon Flowers deze maand in het Britse muziekmagazine Q.

De Amerikaanse band heeft de afgelopen jaren gewerkt aan hun nieuwe plaat Imploding The Mirage, de opvolger van Wonderful Wonderful uit 2017. Dat album had een Nederlands tintje; het artwork werd namelijk geschoten door niemand minder dan fotograaf en cineast Anton Corbijn.

Bruce Springsteen en Manchester

Wie de look van de nieuwe plaat gaat bepalen is nog niet bekend, maar wel sijpelen er steeds meer details door over hoe het album gaat klinken. "Het heeft op de één of andere manier het geluid van Bruce Springsteen en Manchester", aldus de frontman. In het Engelse district kwamen sinds de jaren zestig grote bands als Joy Division, New Order, The Smiths en Oasis tot bloei. Ook zijn er volgens de zanger overeenkomsten met het geluid van The Kinks. "Ik denk dat dat is wanneer we op ons best zijn. Wanneer we in staat zijn om deze verschillende elementen te nemen en ze samen te laten werken."

Tracklist op social media

De band deelde eind december op Twitter al een mogelijke tracklist van het album. Hierop stond ook de titel 'Dying Breed'. Flowers bevestigt nu dat dat nummer inderdaad op het nieuwe album verschijnt. Volgens de zanger is de track een goede samenvatting en weergave van de bandsound van de afgelopen vijftien jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


​The Killers drie keer in Top 2000

The Killers stonden dit jaar drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. 'Mr. Brightside' is hun grootste hit in de lijst. Deze track vinden we terug op plek 185. 'Human' volgt op 851, terwijl 'Somebody Told Me' plek 1344 inneemt. Hoe deed de band het door de jaren heen? Check het op onze statistiekenpagina.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie