Programma

Emmely brengt eerbetoon aan The Killers-drummer Ronnie Vanucci Jr.

  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely brengt eerbetoon aan The Killers-drummer Ronnie Vanucci Jr.

In Het Gouden Trommelvlies breekt Emmely de Wilt deze week een lans voor de knetterstrakke drummer van The Killers: Ronnie Vanucci Jr.

Ronnie werd geboren en getogen in Las Vegas. De muzikant is een woestijnkind, net als de rest van de band. Hij studeerde klassieke percussie aan de Universtiteit van Las Vegas en in 2002 werd hij een Killer, een van de vier bandleden. Samen met zanger Brandon Flowers is bij de enige die altijd van de partij is geweest bij de band. Vanucci Jr. is een onmisbare schakel, ook tijdens het schrijven van de nummers.

Menselijke machine

Vannucci Jr. en bassist Mark Stoermer hebben samen een waanzinnige chemie. Intuïtief voelen zij elkaar aan tot in de kleinste finesses. De twee tillen elkaar daardoor tot grote hoogte.

De speelstijl van de drummer karakteriseert zich door zijn hi-hats, vaardige zestiende noten en een vloeiende speelstijl. Hij lijkt wel een drummachine, zo strak. En dat komt perfect tot zijn recht in de dansbare Killers-liedjes. Maar in zijn drumfills – en die doet hij nogal graag- hoor je pas echt zijn Ronnie-stijl. En dan hoor je het: Ronnie is geen machine, hij is juist ontzettend menselijk.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie