Muzieknieuws

Ed Sheeran geeft voorproefje van nieuwe single Eyes Closed

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran geeft voorproefje van nieuwe single Eyes Closed

Ed Sheeran heeft een deel van zijn nieuwe single Eyes Closed laten horen. Het nummer is afkomstig van zijn aankomende vijfde album - (Subtract).

De Britse songwriter kondigde onlangs de release van zijn vijfde album - (Subtract) aan. Die plaat verschijnt op 5 mei, en wordt voorafgegaan door de release van de single Eyes Closed op 24 maart. Sheeran heeft via TikTok wel alvast een voorproefje gedeeld van het nummer.

In de video's zingt Sheeran het refrein van het nummer. De zanger is in de ene clip achter een piano te zien, in de ander begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar. Eyes Closed belooft een weemoedige akoestische ballad te worden, in de stijl van vroegere hits als Thinking Out Loud en The A-Team.

Bekijk de video's hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

- (Subtract)

Sheeran kondigde al aan dat - (Subtract) een emotionele, grotendeels akoestische plaat zal worden. "In een maand tijd vertelde mijn zwangere vrouw me dat ze een tumor heeft, en pas na de geboorte behandeld kan worden. Mijn beste vriend Jamal overleed plotseling en ik moest in een rechtbank mijn integriteit als songwriter verdedigen", vertelt de zanger over de periode waarin hij het album maakte. Die rechtszaak ging over aantijgingen over plagiaat rond Sheerans single Shape Of You. De rechtbank oordeelde in het voordeel van Sheeran.

De Brit werkt op zijn nieuwe album samen met Aaron Dessner van The National, die meegeschreven heeft aan de nummers en - (Subtract) produceert. "Ik ben waanzinnig trots op deze plaat en de kwetsbaarheid en eerlijkheid die Ed liet zien terwijl hij deze nummers met me maakte", schreef Dessner onlangs op socialmedia.

Ed Sheeran in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Ed Sheeran maar liefst veertien keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de Brit is Perfect op plek 208.

Ster advertentie
Ster advertentie