Muzieknieuws

Ed Sheeran kondigt nieuw album aan over zijn 'diepste, meest duistere gevoelens'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran kondigt nieuw album aan over zijn 'diepste, meest duistere gevoelens'

Op 5 mei verschijnt het nieuwe album - (Subtract) van Ed Sheeran, zo kondigt de Britse zanger aan op sociale media. Sheeran verwerkt zijn depressie op de akoestische plaat.

Aldus Ed Sheeran is Subtract al zo'n tien jaar in de maak. "Begin 2022 veranderde een serie gebeurtenissen mijn leven, psychische gezondheid en uiteindelijk ook de manier waarop ik met kunst en muziek bezig ben." Sheerans vrouw Cherry Seaborn kreeg een tumor tijdens haar zwangerschap, vriend Jamal kwam plots te overlijden en hij kreeg een rechtszaak wegens vermeend plagiaat aan z'n broek. Sheeran veranderde daarna de opzet van zijn plaat. "Binnen een week heb ik alles wat ik in die tien jaar geschreven had vervangen door mijn diepste, meest duistere gevoelens."

Iets eerlijks maken

Fans kunnen zich dus opmaken voor een emotionele plaat. "Voor het eerst heb ik geen album gemaakt dat mensen alleen leuk zullen vinden, maar heb ik echt geprobeerd om iets eerlijks te maken over waar ik mij nu in mijn volwassen leven bevind", schrijft de zanger.

- (Subtract) is de vijfde volwaardige plaat van Sheeran. Na + (2011), x (2014), ÷ (2017) en = (2021) is het dus ook de vijfde keer dat hij een wiskundig symbool als albumtitel neemt. Sheeran brak in 2011 door met het nummer The A Team en scoorde daarna talloze grote hits.

Ed Sheeran in de NPO Radio 2 Top 2000

Die talloze grote hits zijn ook terug te zien in de NPO Radio 2 Top 2000. Maar liefst 14 keer staat Ed Sheeran in de lijst. Perfect staat het hoogst: in 2022 was plek 208 voor de ballad.

Ster advertentie
Ster advertentie