Muzieknieuws

Elton John nodigt schoolklas uit voor concert na cover I'm Still Standing

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John nodigt schoolklas uit voor concert na cover I'm Still Standing

Elton John heeft een groep leerlingen van de Telford Priory School in de Engelse West Midlands uitgenodigd bij een van zijn concerten. Daarmee komt de zanger een belofte na die hij deed tijdens de lockdown.

Toen Engeland in de zomer van 2020 middenin de eerste lockdown zat, nam een klas van de Telford Priory School vanuit huis een cover op van Elton Johns I'm Still Standing. De zanger reageerde dolenthousiast op de uitvoering die de tieners maakten van de hit uit 1983. "Dit heeft me enorm opgevrolijkt. Ik heb de video al drie keer bekeken", liet John destijds weten. "Jullie hebben iets briljants gedaan, en echt een briljante versie van I'm Still Standing gemaakt."

Bekijk de cover van I'm Still Standing hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elton komt zijn belofte na

Maar het bleef niet alleen bij complimenten, Elton John maakte ook een belofte aan de muzikanten: wanneer hij na de pandemie weer zou optreden in Groot-Brittannië, mochten ze naar een van zijn concerten komen. Die belofte blijkt de zanger nu te zijn nagekomen: de leerlingen van de Telford Priory School zullen in juni in Birmingham getuige zijn van een van de concerten van Johns afscheidstournee.

"Ik wist dat hij zijn belofte na zou komen", reageert Ben Millington, de leraar die de studenten begeleidde op hun cover van I'm Still Standing. "Zowel Elton als David Furnish [zijn echtgenoot, red.] waren zo aardig en ondersteunend over het werk dat ik met deze getalenteerde jonge muzikanten doe."

Bij zijn eerste reactie op de cover van I'm Still Standing sprak Elton John bovendien de hoop uit dat de leerlingen "een geweldige carrière hebben, waar muziek een grote rol in speelt". Die hoop zou nog wel eens uit kunnen komen: docent Millington laat weten dat alle studenten in de video inmiddels een muzikale studie doen op de universiteit.

Bekijk hieronder de videoboodschap die Elton John twee jaar geleden opnam voor de leerlingen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elton John in de NPO Radio 2 Top 2000

I'm Still Standing is een van de 14 noteringen van Elton John in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 stond het nummer op plek 232 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie