Muzieknieuws

Golden Earring brengt opname laatste liveoptreden uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Golden Earring brengt opname laatste liveoptreden uit

Golden Earring gaat de opnames van hun allerlaatste liveshow uit november 2019 uitbrengen op cd, dvd en lp. De Haagse formatie zag zich eerder dit jaar genoodzaakt te stoppen nadat bandlid George Kooymans werd gediagnosticeerd met ALS.

Op 16 november 2019 speelde Golden Earring een show in Ahoy, waar de Hagenezen hun grote hits als Radar Love en Twilight Zone opvoerden. Wat de rockband toen nog niet wist, is dat dit voorlopig het laatste optreden van Golden Earring zou worden. Gelukkig nam een van de crewleden het concert op. "Zonder dat wij het wisten had onze geluidsman het optreden opgenomen", vertelt bassist Rinus Gerritsen tegen het Algemeen Dagblad.

Intieme show

Gerritsen werkte maandenlang samen met producer en mixer John Sonneveld aan de montage van het concert. Fans hoeven geen perfecte show te verwachten, aangezien de band niet wist dat het werd opgenomen. "We maakten er een lekker los avondje van", vertelt Gerritsen. "Omdat we alle showelementen zoals vuurwerk achterwege lieten, zie je ons heel intiem spelen." Het is nog niet bekend wanneer de opname van de liveshow precies uitkomt.

Golden Earring in de NPO Radio 2 Top 2000

Golden Earring staat in 2020 elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Radar Love is met plek 33 hun hoogst genoteerde nummer. Bekijk hier alle statistieken over de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie