Muzieknieuws

Rammstein brengt nieuw album Zeit uit

foto: Albumhoes
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein brengt nieuw album Zeit uit

Rammstein brengt vandaag hun achtste studioalbum Zeit uit. De plaat is de opvolger van het succesvolle titelloze album waar onder anderen grote hit Deutschland op staat.

Rammstein gaat al ruim twintig jaar mee en is in die jaren ook minstens twintig keer in opspraak geweest. De band staat bekend om hun shockerende uitingen. Ook op dit nieuwe album steekt de band hun mening niet onder stoelen of banken. Zo werpt Rammstein met Zick Zack een kritische blik op plastische chirurgie. Een opvallende titel op de tracklist is Dicke Titten. Op het nummer zingt Lindemann dat zijn vriendin niet mooi, knap of rijk moet zijn, maar wel 'dicke riesentitten' moet hebben. Dit past mooi in het straatje van het controversiële Deutschland en Sex van het vorige album uit 2019.

Zeit

Het nieuwe album draagt dezelfde titel als de eerste single van de plaat, de stevige powerballad Zeit. Zeit is de opvolger van het in 2019 verschenen naamloze album van Rammstein. Daarmee is de Duitse industriële metalband snel met nieuw werk - op het naamloze album moesten fans maar liefst tien jaar wachten. Er gaan geruchten dat Zeit het laatste nieuwe album van de band is en het album wordt dan ook afsloten met het nummer Adieu. Zal het dan toch?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 was Rammstein zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, waaronder drie keer in de hoogste 200 nummers. Du Hast op plek 140 was de hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie