Muzieknieuws
AVROTROS

Rob de Nijs kondigt afscheidsoptreden in Ziggo Dome aan

foto: Jaap Reedijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob de Nijs kondigt afscheidsoptreden in Ziggo Dome aan

Rob de Nijs heeft zijn allerlaatste optreden aangekondigd. De 78-jarige zanger staat in april op het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome.

Tijdens het optreden staat De Nijs, die in zijn carrière vrijwel alle Nederlandse podia aandeed, nog één laatste keer op het podium. Het concert in de Ziggo Dome vindt plaats op zondag 10 april 2022. De voorverkoop start op vrijdag 17 december.

't Is Mooi Geweest

De show van De Nijs krijgt de titel 't Is Mooi Geweest. De 78-jarige zanger, die sinds enkele jaren lijdt aan de ziekte van Parkinson, wil hiermee afscheid nemen van zijn fans. "Zij hebben ervoor gezorgd dat ik muziek kon maken en op het podium kon staan", laat De Nijs weten. "Nog één keer trek ik samen met mijn band alle registers open en sluiten we hiermee mijn carrière groots af."

Op het podium van de Ziggo Dome ontvangt De Nijs bovendien een indrukwekkende lijst aan gastartiesten. Onder anderen BLØF-frontman Paskal Jakobsen, Daniël Lohues, Danny Vera en Claudia de Breij zullen hun opwachting maken tijdens het concert.

Tijdens Aan De Slag sprak Corné Klijn met De Nijs over het afscheidsconcert. "We krijgen feest", vertelt de zanger.

Videoboodschap voor zijn fans

Via een speciale videoboodschap voor NPO Radio 2 roept De Nijs zijn fans op om aanwezig te zijn bij het concert in de Ziggo Dome. "Het gaat een prachtige avond worden met mooie gasten, en ik hoop jullie daar allemaal te zien."

Rob de Nijs kondigt afscheidsoptreden in Ziggo Dome aan

Rob de Nijs in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 stond Rob de Nijs met vijf nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn hoogste notering was voor Foto van Vroeger op plek 308.

Foto omslag: Jaap Reedijk

Ster advertentie
Ster advertentie