Muzieknieuws

Racoon brengt nieuwe single Nickel For Goodbye uit

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon brengt nieuwe single Nickel For Goodbye uit

Racoon heeft donderdag hun nieuwe single Nickel For Goodbye uitgebracht. De band geeft met het nummer het eerste voorproefje van hun nieuwe volledig Engelstalige album, dat volgend jaar zal verschijnen.

Nickel For Goodbye is het eerste Engelstalige werk van Racoon sinds het album Look Ahead and See the Distance uit 2017. Sindsdien bracht de groep Spijt Is Iets Voor Later uit, waarop singles als Het Is Al Laat Toch en De Echte Vent stonden.

Op de nieuwe single zingt Bart van der Weide hoe stinkend rijk en zielsgelukkig hij had kunnen zijn als hij een stuiver zou krijgen voor elke miskleun, onzekerheid of domme beslissing. “Vaak zie je ook mensen uit je leven verdwijnen door je eigen stommiteit, trots en koppigheid. Die ik uit het liedje, dat ben ik”, vertelt de frontman over het nummer.

De taal van de popmuziek

Met Nickel For Goodbye geeft Racoon een voorproefje van hun aankomende, volledig Engelstalige plaat, die in 2024 uitkomt. “Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug”, vertelt Van der Weide over Racoons terugkeer naar het Engels. “Wij gaan gewoon lekker van de hak op de tak, van Engels naar Nederlands, van Nederlands naar Engels”, aldus de bandleden. Hiermee geven ze aan dat sommige nummers niet in het Engels kunnen en anderen niet in het Nederlands. “Het is niet altijd een keuze”, zegt van der Weide. “Ik vind Engels ook een ontzettende mooie taal; het is de taal van de popmuziek.”

Luister hieronder naar Nickel For Goodbye:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live bij Jan-Willem Start Op

Vrijdagochtend presenteren de leden van Racoon hun nieuwe single bij Jan-Willem Start Op. De Zeeuwse band speelt Nickel For Goodbye dan voor het eerst live op de radio.

Racoon in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Racoon 11 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Oceaan op plek 33.

Ster advertentie
Ster advertentie