Muzieknieuws

Beyoncé kondigt nieuw album Renaissance aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé kondigt nieuw album Renaissance aan

Beyoncé heeft de release van haar nieuwe album Renaissance aangekondigd. Het is de eerste plaat van de zangeres in zes jaar tijd.

Fans hoeven niet lang meer te wachten op het nieuwe album van Beyoncé: Renaissance verschijnt op vrijdag 29 juli. De plaat is de opvolger van Lemonade uit 2016, waarmee de Amerikaanse zangeres vier Grammy-nominaties in de wacht sleepte. Informatie over de tracklist is nog niet bekend, behalve de mededeling dat er zestien nummers op Renaissance zullen staan. Het nieuws werd bekendgemaakt via Spotify en Tidal, de streamingsdienst van Jay-Z, de echtgenoot van Beyoncé.

Het lijkt erop dat Renaissance de start is van een project dat uit meerdere delen bestaat: in het bericht met de aankondiging staat Act I.

Hint naar de titel

In een interview dat Beyoncé in 2021 gaf aan Harper's Bazaar hintte de zangeres al naar de titel van het album, blijkt nu. "Na alle isolatie en het onrecht in het afgelopen jaar, denk ik dat we weer klaar zijn om te ontsnappen, reizen, liefhebben en lachen", antwoordde ze op de vraag of we nieuwe muziek kunnen verwachten. "Ik voel een renaissance opkomen, en ik wil graag meewerken aan het tewerkstellen van die ontsnapping, op welke manier dan ook."

"Ik heb anderhalf jaar in de studio gezeten", zei ze in hetzelfde interview. "Soms duurt het een jaar om door een archief van duizenden geluiden te zoeken om de juiste kick of snare te vinden. In één refrein kunnen 200 harmonieën op elkaar gestapeld zitten."

Beyoncé in de NPO Radio 2 Top 2000

Beyoncé was in 2021 vijf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering was voor Halo op plek 727.

Ster advertentie
Ster advertentie