Muzieknieuws

Harry Styles brengt derde en sterkste solo-album Harry's House uit

foto: Columbia Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Harry Styles brengt derde en sterkste solo-album Harry's House uit

Harry Styles verwelkomt je thuis op het nieuwe album Harry's House. En met alleen al zo'n 500 miljoen streams voor eerste single As It Was, wordt dit misschien wel het grootste huis ooit.

Fans hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver. Na drie jaar wachten brengt Harry Styles op 20 mei zijn nieuwe plaat Harry's House uit. Waarom die zo lang op zich liet wachten? "Als ik er niet teveel over na zou denken, zou ik continu nieuwe muziek maken en uitbrengen", vertelt Harry in een interview met Zane Lowe & Apple Music. "Maar ik ben me er ook van bewust dat ik een control freak ben en ik wil dat alles perfect is."

Volwassen sound

Dat er veel tijd in het album is gestoken, merk je vanaf de eerste draaibeurt. Waar er een aantal jaar verstreken zijn, is ook Styles ouder geworden. Die volwassenheid klinkt door op Harry's House, wat alweer het derde solo-album van het gigantische popicoon is. De plaat neigt naar een jaren '80 sound en snijdt onderwerpen aan die variëren van liefde en seks tot drugs en verlies. Het is hiermee, zoals Styles zelf ook aangeeft, zijn meest eerlijke en intieme album tot nu toe.

Verwijzing naar Joni Mitchell

Het huis op de albumhoes (en in de titel) refereert naar Harry's gevoel van 'thuis' tijdens de coronapandemie. Hij kwam erachter dat je thuis voelen niet per se iets tastbaars hoeft te zijn, maar het ook vooral een mentale plek is. Dat is niet het enige wat er schuil gaat achter de titel: het is ook nog eens een directe verwijzing naar het gelijknamige nummer van Joni Mitchell.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meest intieme plaat ooit

Harry omschrijft het album als het grootste en leukste, maar ook verreweg het meest intieme wat hij ooit heeft gemaakt. In het interview met Zane vertelt hij: "Ook al is het album zo divers, het is gemaakt met dezelfde intenties als Fine Line (zijn tweede solo-album). Vanaf het eerste album was mijn insteek om niet per se commerciële muziek te maken. Toen ik dat live speelde en iedereen danste, voelde ik dat mijn fans willen dat ik maak wat ík wil maken." Styles levert dan ook een nieuwe plaat af waar hij zich compleet comfortabel bij voelt en wat fans een warm inkijkje in zijn persoonlijke leven biedt.

Ster advertentie
Ster advertentie