Muzieknieuws

'Maak je klaar om te huilen': Billie Eilish brengt Barbie-song uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Maak je klaar om te huilen': Billie Eilish brengt Barbie-song uit

Dankzij een goed geoliede marketingmachine is het je vast niet ontgaan; vanaf volgende week draait Barbie in de Nederlandse bioscoopzalen. Goed nieuws voor wie alvast wil warmdraaien voor de film: Billie Eilish heeft haar bijdrage aan de soundtrack uitgebracht.

De 21-jarige artiest sluit met haar single aan in een lange en indrukwekkende rij artiesten die eerder al een nummer afleverden voor de film van regisseur Greta Gerwig. Zo brachten Nicki Minaj en Ice Spice zo’n 3 weken geleden hun versie van Barbie World uit en deden ook Dua Lipa en Lizzo een duit in het muzikale zakje.

What Was I Made For?

"We maakten dit nummer voor Barbie en het betekent alles voor me. Deze film zal ons leven veranderen en hopelijk zal mijn single dat ook doen. Maak je klaar om te huilen", schreef de zangeres eerder op Instagram.

Eilish schreef What Was I Made For? samen met haar broer Finneas speciaal voor de langverwachte film. Op de roze loper van de wereldpremière vertelden broer en zus dat de film hen niet onberoerd liet: "Tegen het einde was er zelfs een scène waarbij Finneas en ik het moeilijk kregen", zei de zangeres tegen Variety. "Het is gewoon een heel goede film, dat is alles wat ik kan zeggen."

Benieuwd hoe What Was I Made For? klinkt? Hieronder kun je de gloednieuwe single luisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billie Eilish in de NPO Radio 2 Top 2000

Billie Eilish staat in 2022 drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Bad Guy is met plek 425 haar hoogst genoteerde nummer in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie