Muzieknieuws

Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd overleden

Triest nieuws: zanger en componist Henny Vrienten is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie maandag via concertorganisator MOJO laten weten.

"Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, laat zijn familie weten. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Een doodsoorzaak is niet gemeld, maar Vrienten was al langer ziek. In september 2021 werd daarom de geplande afscheidstournee van Doe Maar afgelast.

Henny Vrienten groeide op in Hilvarenbeek. Hij speelde in de jaren '60 in diverse groepen waaronder de band Les Cruches. Boudewijn de Groot vroeg Vrienten begin jaren '70 om mee te spelen in zijn begeleidingsband. Hij bracht later muziek uit onder de pseudoniemen Ruby Carmichael (1974) en Paul Santos (1977) en 1980 trad Vrienten toe tot de band Doe Maar, als vervanger van Piet Dekker. De band had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer regelmatig bij elkaar. Ook maakte hij samen met George Kooijmans en Boudewijn de Groot deel uit van het trio Vreemde Kostgangers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie