Muzieknieuws

Ed Sheeran kondigt nieuw album Autumn Variations aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran kondigt nieuw album Autumn Variations aan

Zijn meest recente plaat - (Subtract) is nog maar een paar maanden uit, maar Ed Sheeran heeft alweer een nieuw album aangekondigd. Autumn Variations verschijnt, de naam zegt het al, deze herfst.

Ed Sheerans zesde album - (Subtract) verscheen in mei van dit jaar, maar de schrijfsessies voor die plaat waren zo productief, dat de Brit nu al met een vervolg komt. De songwriter brengt Autumn Variations op vrijdag 29 september uit. De zanger werkte voor het album samen met Aaron Dessner, gitarist van The Naitonal, als producer. Het duo werkte ook al samen op - (Subtract). "Ik heb het gevoel dat hij het geluid van de herfst prachtig in geluid heeft weten te vangen", zegt Sheeran.

"Tijdens de afgelopen herfst ontdekte ik dat de levens van mijn vrienden en ik zich sterk veranderden", zegt Sheeran over Autumn Variations. "Na de hitte van de zomer werd alles rustig, viel het uit elkaar, kwam het tot een hoogtepunt of ontplofte het."

Geïnspireerd door Elgar

Sheeran legt uit hoe zijn muziek is beïnvloed door een moeilijke fase, waarin er bij zijn vrouw Cherry Seaborn tijdens haar zwangerschap een tumor ontdekt werd, zijn goede vriend Jamal overleed en hij werd aangeklaagd voor plagiaat. "Toen ik vorig jaar een moeilijke tijd doormaakte, hielp het schrijven van nummers me om mijn gevoelens te begrijpen en te accepteren wat er allemaal gebeurde", legt de zanger uit. "Toen ik hoorde over de situaties waarin mijn vrienden zich bevonden, schreef ik nummers vanuit zowel hun perspectief als dat van mij."

"Mijn vader en broer vertelden me over de componist Elgar, die Enigma Variations maakte", vervolgt Sheeran. "Daarin ging elk van de 14 composities over een van zijn vrienden. Dat is wat me inspireerde om dit album te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ed Sheeran in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Ed Sheeran 14 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn hoogste notering is voor Perfect op plek 208.

Ster advertentie
Ster advertentie