Muzieknieuws

Duran Duran geeft benefietconcert voor ongeneeslijk zieke gitarist

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duran Duran geeft benefietconcert voor ongeneeslijk zieke gitarist

Duran Duran geeft volgende maand een benefietconcert ter ere van gitarist Andy Taylor, die lijdt aan prostaatkanker. De opbrengst van de show wordt gedoneerd aan de Engelse liefdadigheidsinstelling Cancer Awareness Trust.

Op 19 augustus speelt Duran Duran in het Guild Theatre in Californië.

Benefietconcert

"We gaan naar Noord-Californië om veel van de nummers te spelen die we samen met onze dierbare vriend Andy Taylor hebben geschreven, om hem en anderen te helpen in hun strijd tegen prostaatkanker", vertelt frontman Simon Le Bon in een verklaring. "Het is de juiste beslissing."

Drummer Roger Taylor dankt degenen helpen bij het realiseren van het concert. "We willen onze fans en de organisatoren van dit benefiet bedanken, die ons de kans hebben gegeven om onze oude vriend en collega Andy Taylor te helpen", zegt hij. "We hebben onszelf altijd gezien als een 'band van broers'. En dat klopte nog nooit zo erg als op dit moment."

Strijd tegen prostaatkanker

De opbrengst van het optreden zal worden gedoneerd aan Cancer Awareness Trust. Die organisatie zamelt geld in voor de strijd tegen kanker en helpt bij het ontwikkelen van speciale behandelingen waarmee patiënten zoals Taylor hun leven kunnen verlengen.

62-jarige Taylor is na de aankondiging over het aanstaande concert te gast in de Rockonteurs-podcast. Hij vertelt daar over zijn diagnose: stadium vier uitgezaaide prostaatkanker. De verwachting was eerst dat hij niet meer lang te leven had. Maar na zijn diagnose is hem nucleaire therapie aangeboden, een behandeling die pas sinds kort beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk. "Het kan het niet genezen", vertelt de gitarist. Maar de therapie kan de ziekte wel remmen. "Ik kan weer volledig fit worden. Dan ben ik 5 jaar lang oké."

Ster advertentie
Ster advertentie