Muzieknieuws

Zo klinkt Radiohead-klassieker OK Computer met Nintendo 64-geluiden

foto: ANP / AI
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo klinkt Radiohead-klassieker OK Computer met Nintendo 64-geluiden

90s kids opgelet: werelden komen samen dankzij YouTuber on4word. De geluidskunstenaar haalde Radiohead-album OK Computer door een soundboard met geluiden van de Nintendo 64. Beluister het hier!

Je hebt je vast nog nooit afgevraagd hoe OK Computer van Radiohead klonk met geluiden uit games als Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Banjo-Kazooie, maar je kunt het nu tóch horen. Audiokunstenaar on4word heeft nummers als Paranoid Android, Karma Police en No Surprises door zijn Nintendo 64-filter gehaald en het resultaat via YouTube gedeeld.

Zo is de computerstem in FItter Happier vervangen door Mario die de tekst met Italiaans accent opleest, en klinkt Paranoid Android alsof het van de soundtrack van Mario Kart 64 afkomstig is.

Beluister hieronder hoe OK Computer, algemeen beschouwd als de beste plaat van de jaren 90, klinkt in het Nintendo 64-sausje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere remixes

Het is niet de eerste keer dat on4word zich waagt aan Nintendo-remixes van Radiohead. Zo maakte hij eerder al een volledige nieuwe versie van In Rainbows, en zorgde hij ook voor een Super Mario 64-remake van The Less I Know the Better van Tame Impala.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radiohead in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Radiohead zeven keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Vier van die noteringen zijn afkomstig van OK Computer: No Surprises (729), Exit Music (For A Film) (584), Paranoid Android (423) en Karma Police (300). Alle nummers van de band stegen ten opzichte van de voorgaande editie.

Ster advertentie
Ster advertentie