Muzieknieuws

Standbeelden van Mick Jagger en Keith Richards onthuld in hun geboorteplaats

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Standbeelden van Mick Jagger en Keith Richards onthuld in hun geboorteplaats

Mick Jagger en Keith Richards zijn vereeuwigd in brons. In hun geboorteplaats Dartford in Engeland zijn dinsdag twee beelden van de Rolling Stones-legendes onthuld.

De bronzen sculpturen zijn gemaakt in opdracht van de gemeenteraad van de stad, met als doel dezelfde energie en intensiteit vast te leggen die de twee muzikanten altijd in hun optredens stoppen. De beelden nemen dan ook een energieke houding aan: Jagger is vastgelegd middenin een van zijn kenmerkende dansmoves, terwijl Richards achteroverleunt en zijn 'Micawber' Telecaster bespeelt, die hem door Eric Clapton is geschonken.

'Lang gekoesterd verlangen'

"Qua cultuur en muziek krijg je niet veel meer invloed dan The Rolling Stones", vertelt Jeremy Kite tegen The Guardian. "Hun muziek heeft het gezicht van populaire muziek veranderd en deze jongens uit Dartford zijn nu twee van de meest herkenbare en geliefde mensen ter wereld." Kite voegt daaraan toe dat de gemeenschap "een lang gekoesterd verlangen" heeft om de band tussen de bandleden en het kleine stadje vast te leggen.

Beide beelden zijn ontworpen en gemaakt door kunstenaar Amy Goodman. De kunstenaar is fan van de band en legde eerder ook beroemde historische figuren als Florence Nightingale en Sir Stirling Moss vast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn The Rolling Stones 23 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie