Muzieknieuws

Backstreet Boys geeft optreden in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Backstreet Boys geeft optreden in Ziggo Dome

Een van de grootste boybands aller tijden heeft een optreden in Nederland aangekondigd. Backstreet Boys komt in oktober naar de Amsterdamse Ziggo Dome.

Met gigantische hits als I Want It That Way en Everybody (Backstreet's Back) veroverden AJ, Howie, Nick, Kevin en Brian rond de eeuwwisseling de wereld, met meer dan honderd miljoen verkochte platen als gevolg. In 2019 verscheen het meest recente Backstreet Boys-album, DNA.

Rond die plaat heeft de Amerikaanse boyband een concertreeks aangekondigd, de DNA World Tour, waarmee Backstreet Boys op zondag 9 oktober de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet. De groep gaf in mei 2019 voor het laatst een optreden in Nederland. Backstreet Boys stond toen ook in de Ziggo Dome. De voorverkoop van het optreden begint op vrijdag 8 april om 10:00 uur. Leden van de fanclub kunnen vandaag al kaarten kopen voor het concert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vluchtelingenhulp

Een deel van de opbrengsten van de tour die Backstreet Boys maandagavond aankondigde gaat naar de VN-vluchtelingenorganisatie UNHRC. Die bijdrage is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne en nabijgelegen landen.

Megafan Danique in paniek

Bij Jan-Willem Start Op vertelde megafan Danique drie jaar geleden al dolenthousiast over het optreden van Backstreet Boys. Ook nu is ze weer van de partij, al was ze wel even verrast door de aankondiging: "Ze zeggen wel vaker dat ze groot nieuws hebben, en dan is het uiteindelijk een nieuwe website of een nieuwe foto. En ze waren vooral bezig om data door te geven voor de Amerikaanse tour, dus iedereen had zoiets van: ze komen nog niet. En toen kwamen ze dus wel. Er was dus even paniek."

Beluister het hele gesprek hieronder:

Megafan Danique compleet verrast door Backstreet Boys nieuws: 'Dat was wel even paniek'

Backstreet Boys in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Backstreet Boys met twee nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. I Want It That Way op plek 907 is de hoogste notering, Everybody (Backstreet's Back) staat op 1862.

Ster advertentie
Ster advertentie