Muzieknieuws

40-jarig jubileum Michael Jacksons Thriller gevierd met speciale heruitgave

foto: Albumhoes
  1. Nieuwschevron right
  2. 40-jarig jubileum Michael Jacksons Thriller gevierd met speciale heruitgave

Ter ere van het 40-jarig jubileum wordt op 18 november 2022 een heruitgave van het iconische Michael Jackson album Thriller uitgebracht, Thriller 40.

De speciale heruitgave wordt digitaal uitgebracht, maar ook op lp en cd. Thriller 40 bestaat uit Jacksons originele album, demo’s en zeldzame bonustracks. Tegelijk met de release van het album zullen op diverse streamingplatforms ook vijftien tracks van The King of Pop uitkomen, die tot op heden enkel beperkt fysiek verkrijgbaar waren.

Bestverkochte album ooit

Thriller blijft het bestverkochte en misschien wel het meest invloedrijke album in de muziekgeschiedenis. Op het album staan een aantal van Jacksons grootste hits, waaronder Billie Jean, Beat It en het titelnummer Thriller. De titeltrack van Thriller werd een groot succes, mede dankzij de revolutionaire videoclip. Die clip was op meerdere punten een culturele mijlpaal en introduceerde uitgebreide choreografie, kostuums en dialoog in videoclips. De video kostte een half miljoen dollar; op dat moment was het de duurste clip ooit gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister Thriller 40 hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michael Jackson in de NPO Radio 2 Top 2000

Michael Jackson staat twintig keer in de NPO Radio 2 Top 2000 lijst van 2021. Billie Jean van het album Thriller staat het hoogst genoteerd op plek 136.

Ster advertentie
Ster advertentie