Muzieknieuws

Taylor Swift kondigt heropname van album Speak Now aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift kondigt heropname van album Speak Now aan

Taylor Swift brengt deze zomer een nieuwe versie uit van haar derde album Speak Now. De zangeres kondigde het nieuws aan tijdens een optreden in Nashville.

Tijdens een show in thuisstad Nashville kondigde Swift dit weekend via een video aan dat ze een Taylor's Version van haar derde album Speak Now uitbrengt. De nieuwe uitgave, die volledig opnieuw opgenomen is en zes nieuwe nummers bevat, verschijnt op 7 juli. Op het album, dat oorspronkelijk in 2010 verscheen, staan hits als The Story of Us en Mean.

"Ik maakte Speak Now, dat ik volledig zelf schreef, toen ik tussen de 18 en 20 jaar oud was", schrijft Swift in een post op Instagram over het album. "De nummers die in deze fase van mijn leven ontstonden werden gekenmerkt door hun brute eerlijkheid, ongefilterde dagboekbekentenissen en wilde weemoed. Ik hou van dit album, omdat het een verhaal vertelt van opgroeien, spartelen, vliegen en neerstorten, en het vervolgens na kunnen vertellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taylor's Version

Swift brengt de laatste jaren heropnames van haar albums uit onder de noemer Taylor's Version. Achter die heropnames schuilt een conflict met Big Machine Records. In 2019 maakte het platenlabel bekend de masterrechten voor het materiaal van Swift verkocht te hebben aan het bedrijf van ondernemer Scooter Braun, zonder toestemming van de zangeres zelf.

Ze brak met het label en verhuisde naar Universal, waar ze wel de rechten over haar eigen muziek in handen heeft. Als protest tegen haar voormalige label bracht Swift al nieuwe uitgaves van haar albums Fearless (2008) en Red (2012) uit. Die nieuwe edities, waarop nummers als de tien minuten durende versie van All Too Well en Love Story staan, werden met gejuich ontvangen. Speak Now is de derde van de zes albums uit haar Big Machine-tijd dat opnieuw door Swift wordt opgenomen.

Taylor Swift in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Taylor Swift zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is voor haar heropname van All Too Well op plek 439.

Ster advertentie
Ster advertentie