Livemuziek
AVROTROS

Muziekcafé met Jeangu Macrooy en Blackbird

foto: Jeangu Macrooy
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé met Jeangu Macrooy en Blackbird

Zaterdag 26 november komen Jeangu Macrooy en Blackbird optreden in Muziekcafé. Wil je de uitzending bijwonen? Lees hieronder hoe dat kan.

- Locatie: Podium De Vorstin (Koninginneweg 44, Hilversum)

- De toegang is gratis

- Er is plaats voor 200 personen (vol=vol)

- Deuren open om 15.30 uur

- Minimale leeftijd: 10 jaar

Vanuit huis kun je ook meekijken via de NPO Radio 2 livestream. Check ‘m zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur via de NPO Radio 2 app of nporadio2.nl/live.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy heeft op 11 november zijn derde studioalbum uitgebracht, genaamd Summer Moon. De cover van het album is een zelfportret van Jeangu, zoals hij dat ook bij zijn debuut-EP en eerste album heeft gedaan. "Het is altijd interessant om te proberen mijzelf visueel te vangen in een portret. Het voelt ergens hetzelfde als ik nummers schrijf over mijn leven. Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te zijn. De muziek op dit album is heel persoonlijk. Ik hoop dat jullie er op een zinvolle manier contact mee kunnen maken, alsof je tegen een goede vriend praat," zo stelt Jeangu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blackbird

De single en tevens ex-TopSong van Blackbird heet Built And Broken. In dit nummer zingt Blackbird over de combinatie van heftige maar daarentegen ook mooie gebeurtenissen in haar leven. “Ik kwam de zin tegen op het account van dichter Atticus: ‘We are all made of those who have built and broken us’. Ik vond het zo’n mooie zin”, vertelt de zangeres bij Martine In De Middag. “Ik ging door een moeilijk periode heen na een heartbreak. Het voelde alsof diegene mijn hart had gebroken en een gedeelte van mij had meegenomen. Je wordt gevormd door heftige gebeurtenissen als een heartbreak, maar ook door mensen die van je houden en er altijd voor je zijn.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie