Livemuziek

Het laatste optreden van Doe Maar met Henny Vrienten

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Het laatste optreden van Doe Maar met Henny Vrienten

Op de geboortedag van Henny Vrienten staan we stil bij zijn laatste optreden met Doe Maar. Dat was op 3 september 2021 in Crammerock en een fan filmde een uur van het optreden.

Eind 2021 zou de afscheidstour van Doe Maar plaatsvinden. Drie weken voor de aanvang daarvan liet het management van Doe Maar weten dat die werd gecanceld in verband met de ziekte van zanger Henny Vrienten. De laatste show die de band gaf was op 3 september 2021 op het Vlaamse Crammerock. Aanwezige fans hadden op dat moment geen idee dat dit de laatste show van Henny Vrienten en zijn Doe Maar zou worden. Eén fan legde een uur van het concert vast op beeld, zie hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Henny Vrienten overleden

Op 25 april 2022 overleed zanger en componist Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd. "Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, laat zijn familie weten. Henny Vrienten groeide op in Hilvarenbeek. Hij speelde in de jaren '60 in diverse groepen waaronder de band Les Cruches. Boudewijn de Groot vroeg Vrienten begin jaren '70 om mee te spelen in zijn begeleidingsband. Hij bracht later muziek uit onder de pseudoniemen Ruby Carmichael (1974) en Paul Santos (1977) en 1980 trad Vrienten toe tot de band Doe Maar, als vervanger van Piet Dekker. De band had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer regelmatig bij elkaar. Ook maakte hij samen met George Kooijmans en Boudewijn de Groot deel uit van het trio Vreemde Kostgangers.

Ster advertentie
Ster advertentie