Muzieknieuws

Originele Doe Maar-drummer Carel Copier (72) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Originele Doe Maar-drummer Carel Copier (72) overleden

Carel Copier, de drummer van de originele bezetting van Doe Maar, is afgelopen weekend overleden. Dat laat zijn band Boem3 weten.

Copier verliet Doe Maar in 1981 en legde daarna voornamelijk de focus op schilderen. Zijn band Boem3 schrijft erover op hun website: "Een groot gemis voor zijn naasten en voor ons als band. We zullen hem herinneren als een vriend en een gedreven mens die prachtige muziek gespeeld en gecomponeerd heeft."

Doe maar

Copier kwam samen met Jan Hendriks in 1978 bij Doe Maar, nadat Ernst Jansz en Piet Dekker de band oprichtten. De band bracht twee albums uit, maar trok niet veel later de stekker eruit na onenigheid in de groep. Jansz en Hendriks pakten de Doe Maar-draad later weer op, met Henny Vrienten en René van Collem als nieuwe bandleden. Copier besloot in de herorganisatie, onder andere door lichamelijke klachten, de drumstokjes neer te leggen. Hij mocht de grote doorbraak van de band niet meemaken, maar drumde wel mee tijdens de reünieconcerten van de band in 2016.

In 1984, als de band hun afscheidstournee doet, nodigen ze Carel Copier uit op het podium om 'zijn' Nix Voor Jou te zingen. Dat optreden bekijk je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie