Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Een opvolger voor voorspelstruisvogel Para Patty?

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Een opvolger voor voorspelstruisvogel Para Patty?

Een maand geleden liet Patty een grote leegte achter bij Sanjes Safari. Hoe het nu met haar struisvogelvriendin Henny gaat? In Jan-Willem Start Op! geeft eigenaar Wimer Visbeek een update.

Gisteren kwam de laatste voorspelling van Para Patty uit: SC Heerenveen eindigde boven Cambuur in de Eredivisie. Patty zag dit in januari al aankomen, terwijl Cambuur er toen nog veel beter voor stond. NPO Radio 2 luisteraar Abe-Jan, wist dit nog goed en herinnert Jan-Willem en Jeroen eraan. "Ik ben Heerenveen fan en ik luister daar natuurlijk met aandacht naar. En nu is Heerenveen gisteren boven Cambuur geëindigd, dus ik vond het wel mooi dat dat nog kwam."

Voorspelopvolger?

De wereldberoemde voorspelstruisvogel is helaas inmiddels niet meer onder ons. In april overleed ze door een tragisch ongeval en liet ze Henny alleen achter in het struisvogelverblijf van Sanjes Safari. Inmiddels staat Henny gelukkig niet meer alleen in de weide. "Ze heeft een nieuwe vriendin, die luistert naar de naam Corry", vertelt eigenaar Wimer Visbeek. Struisvogel Corry komt uit Brabant en heeft dezelfde brutaliteit als Patty ook had. Of ze een goede opvolger zou zijn en ook zo'n voorspellende gave heeft? "Dat hebben we nog niet geprobeerd, dan moeten we dat binnenkort een keer proberen", vindt Wimer.

Opvolger voor Para Patty? Een update vanuit Sanjes Safari!

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie