Nieuws
BNNVARA

Voorspelstruisvogel Para Patty is overleden

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorspelstruisvogel Para Patty is overleden

Verdrietig nieuws uit Friesland: struisvogel Patty, die bekend stond om haar voorspellende gave, is overleden. Zo vertelt Sanjes Safari eigenaar Wimer Visbeek vanochtend in Jan-Willem Start Op!

Het orakel van Veenwouden werd in korte tijd een ware beroemdheid nadat in de NPO Radio 2 ochtendshow bleek dat ze een voorspellende gave had. Zo was haar eerste voorspelling dat Jan-Willem en Jeroen de Gouden RadioRing zouden gaan winnen met hun Jan-Willem Start Op! en die voorspelling bleek een schot in de roos. Dat Patty maar zo kort zou kunnen genieten van haar roem, had niemand kunnen voorspellen. "Ik vind het verschrikkelijk om te vertellen", vertelt Wimer. "Ze heeft een ongelukje gehad en ze leeft niet meer."

'Alles geprobeerd'

Patty belandde in een ondiep slootje naast het verblijf, waar ze op één of andere manier niet meer uit kwam en onderkoelt raakte. "Toen we haar vonden, was ze al behoorlijk onderkoeld geraakt. Alles geprobeerd om haar nog te redden. We hebben haar heel snel de wal op getrokken, dekens eroverheen, föhns nog erbij. Maar ze was zo zwak en toen is ze overleden."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie