Festival

Racoon-zanger Bart op Concert at SEA: 'Een voor in de hoogtepuntjes'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon-zanger Bart op Concert at SEA: 'Een voor in de hoogtepuntjes'

Voor de leden van Racoon is spelen op Concert at SEA een thuiswedstrijd. Zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige leggen bij Bart Arens uit wat het festival zo bijzonder maakt: "Het gaat hier altijd net één treetje hoger."

Vlak nadat Racoon van het hoofdpodium van Concert at SEA is afgestapt, blikken Bart van der Weide en Dennis Huige terug bij Bart Arens. "Dit was er weer een voor in de hoogtepuntjes", vertelt Van der Weide. "We zijn hier met heel veel gelijkgestemde zielen. Die komen hier voor leuke muziek, gezelligheid. Niemand komt hier om ruzie te zoeken."

Huige vult aan: "Wat het hier zo leuk maakt, is dat het net een tandje extra is. Mensen zingen Love You More altijd hard mee, maar hier gaat het altijd net één treetje hoger."

Samenwerking met MEAU

Een van de hoogtepunten van het optreden van Racoon was de uitvoering van Dans M'n Ogen Dicht, de tot NPO Radio 2 TopSong bekroonde single die de band vrijdag met MEAU uitbracht.

Wat er zo mooi is aan MEAU? "Alles", antwoordt Van der Weide gedecideerd. "MEAU is eerlijk, MEAU is grappig, MEAU is direct. Ik geloof haar gewoon."

Bekijk het volledige interview hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 30 juni t/m 2 juli vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtpagina's met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie