Festival

Flemming ging van bruiloften naar de Brouwersdam: Een droom die uitkomt'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Flemming ging van bruiloften naar de Brouwersdam: Een droom die uitkomt'

Flemming zette de Brouwersdam zaterdag op z'n kop tijdens zijn show op Concert at SEA. De zanger beleeft een zinderende doorbraak, en dat terwijl hij een paar jaar terug nog z'n centen verdiende op bruiloften. "Bij Daniël en Eline? Jahaa, dat weet ik nog!"

Vers van het podium loopt Flemming tegen de microfoon van Paul Rabbering aan. "Dit was mijn tweede keer op Concert at SEA. De energie, de locatie, het weer en de ambiance, dat maakt het magisch hier. Vooral als je kijkt naar die heuvel, dat lijkt wel oneindig. Je ziet iedereen en niet om te slijmen, maar het publiek is écht leuk."

Flemming geeft én neemt veel energie als hij op het podium staat. "Mensen willen vlammen en energie geven, en dat voel je gewoon als je op het podium staat. Dit is wat ik het leukste vind om te doen, dus als ik optreed is het altijd met 150%."

Van bruiloft naar Brouwersdam

Vandaag staat Flemming voor 40.000 man op Concert at SEA, een paar jaar geleden trad hij nog op tijdens bruiloften en partijen. Voorzien van gitaar ging hij bijvoorbeeld naar de trouwerij van Daniël en Eline in Nijmegen. Na even nadenken: "Daniël en Eline... Ja! Dat weet ik nog! Eline had zo'n moderne trouwjurk aan, blonde haren. Dat was echt voordat ik überhaupt een liedje uit had. Ik stond gewoon covers te spelen."

Flemming is nog fris na optreden op Concert at SEA

Video niet beschikbaar

Met Amsterdam beleefde Flemming zijn grote doorbraak. "Je denkt: die jongen is er ineens. Daar is een hele berg aan voorbereiding aan vooraf gegaan. Ik heb in cafeetjes gespeeld voor 250 euro. Twee keer een uur en niemand luistert naar je. Dus ik heb gewoon meters gemaakt en dat het uiteindelijk nu, op de Brouwersdam, voor zoveel mensen is, dat is gewoon een droom die uitkomt."

We kunnen ons ook opmaken voor nieuwe muziek van Flemming. "Je bent zo goed als je laatste liedje, dus ik probeer altijd nieuwe muziek te maken. Er komt heel veel nieuws aan en ik hoop dat ik hier de komende vijf jaar nog mag spelen. Dat zou te gek zijn. Optreden is echt waar m'n kracht ligt en ik hoop dat ik dat tot m'n laatste jaren mag doen. Net als een Guus Meeuwis, prachtig op het podium blijven staan."

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie