Festival

Racoon geniet van uitverkocht HIER Festival: 'Wist niet dat ik het zo had gemist'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon geniet van uitverkocht HIER Festival: 'Wist niet dat ik het zo had gemist'

Met het optreden van Racoon heeft HIER Festival een van de grootste namen van Nederland op het affiche. Frontman Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige blikken bij Carolien Borgers vooruit.

De Zeeuwse band was in 2021 ook al aanwezig op HIER Festival, toen een dag van tevoren bekend werd dat de coronamaatregelen betekende dat het festival niet doorging. "Toen zag het er iets anders uit hier", vertelt gitarist Dennis Huige aan Carolien Borgers. "Een beetje troosteloos."

Mensen voor je neus

Voor Racoon is het een genot om weer op een uitverkocht HIER Festival te spelen. Daarnaast is de band onlangs aan een clubtour, waarbij de groep in de ene na de andere uitverkochte zaal staat.

"Dat is voor ons zo lang geleden", vervolgt de gitarist. "Dat is van voor corona. Dus het is fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Mensen vlak voor je neus, die keihard alles meezingen. Ik wist niet dat ik het zo had gemist.

Meer solo's?

En wat ligt er voor Racoon in het verschiet na die clubtour? "Ik wil nog weleens een klapper van een Engelstalige plaat maken met solo's", zegt frontman Bart van der Weide ("Dat gaat dus niet gebeuren", reageert Dennis).

Extra gitaarsolo's zijn misschien uitgesloten, maar meer Engelstalig werk sluit de zanger niet uit. "We blijven het allebei doen hoor, Nederlands en Engels", vervolgt hij. "Het komt zoals het opkomt. Sommige nummers klinken gewoon echt niet in het Engels, en andersom ook."

Bekijk het volledige interview hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie