Festival

Organisator BLØF over HIER Festival: 'Glimlach van oor tot oor'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Organisator BLØF over HIER Festival: 'Glimlach van oor tot oor'

Nadat de eerste editie op het laatste moment niet met publiek kon doorgaan, is het in 2022 wél raak. Organisator BLØF kijkt vanuit de studio van NPO Radio 2 trots uit op het uitverkochte festival.

Nadat vorig jaar op het allerlaatste moment duidelijk werd dat er geen publiek aanwezig kon zijn op HIER Festival, besloot BLØF om tóch het podium op te stappen. Hun concert, in een leeg Ahoy, was voor kijkers thuis via een livestream te volgen.

"We gingen erin met de gedachte: we gaan ons kapotspelen", blikt frontman Paskal Jakobsen terug op die avond. "Tijdens de show had ik door dat het goed ging, we hadden een mooie energie, genoten ervan. In de kleedkamer achteraf heb ik echt zitten brullen, ik was zo stuk. Een rare avond."

Nu wél genieten

Een jaar later neemt BLØF revanche: Ahoy is afgeladen voor de eerste échte editie van HIER Festival. Drummer Norman Bonink kijkt vol trots over het festivalterrein. "Ik merk dat ik constant een glimlach van oor tot oor heb", vertelt hij. "En dat ik alleen maar aan het genieten ben, en vooral heel veel vrolijke gezichten zie."

Bekijk het volledige interview hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie